Teknologi

Den ultimate trebeskyttelsen basert på molekylær binding

Fordelene med molekylær binding

Rubio® Monocoat er din kontakt for miljøvennlig trebeskyttelse av høy kvalitet. Den avanserte teknologien med molekylær binding, som funksjonaliteten til Rubio® Monocoat er basert på, gjør ikke bare oljene fra Rubio® Monocoat slitesterke, men også ekstremt økonomiske og brukervennlige.

Oljen fra Rubio Monocoat fester seg - i løpet av få øyeblikk - til de øverste mikronene av treet ved å danne en molekylær binding til cellulosefibrene (ingen filmdannelse, ingen metningsmetode). Denne unike teknologien har skilt Rubio Monocoat fra andre trebeskyttelsesprodukter i årevis. Vår teknologi har følgende fordeler:

 • Et enkelt lag

 • Ingen overlapping

 • Slitesterk beskyttelse

 • Unike farger

 • 0 % flyktige organiske forbindelser (VOC)

 • Alle tresorter

 • Enkel pleie

 

Forskjellen i forhold til andre teknologier

Lakk

Vernis op hout op moleculair niveau

Når du bruker lakk, danner det seg en film på treverket ditt, som flasser av lettere over tid. I tillegg skal man påføre flere lag og pusse mellom lagene. Det gir mer arbeid og større forbruk, og det er mer tidkrevende. I tillegg føles ikke treverket naturlig lenger, noe det definitivt gjør med oljene fra Rubio Monocoat. Og kanskje viktigst av alt: du kan ikke rette opp feil. Hvis du gjør en feil, slip av hele lakklaget og start på nytt.

Tradisjonell voks og olje

Traditionele waxen en oliën op hout op moleculair niveau

Ved bruk av tradisjonell voks og olje trenger produktene dypt inn i treverket. På grunn av metningssystemet kreves det flere lag også her. I tillegg er det i løpet av de første månedene etter påføring risiko for flekker fra et veltet glass vin som du ikke kan fjerne etterpå. Også her er det vanskelig å rette feil, og man kan ende opp med overlapping mellom de ulike lagene.

Olje fra Rubio Monocoat

Rubio Monocoat olie op hout op moleculair niveau

Den unike molekylære bindingen sikrer at du bare trenger å påføre ett lag og at overlappinger aldri oppstår. Treet er lett å ta vare på og det beholder sitt naturlige utseende og føles naturlig selv når det kombineres med våre mange unike farger. Dråper og flekker trenger heller ikke inn i treverket, men blir liggende på overflaten slik at de er enkle å fjerne. Oljene er til og med ekstremt brukervennlige. Du kan også spre treprosjektet ditt over flere dager, da produktet ikke setter tydelige startmerker. En siste fordel er at disse produktene er basert på linolje og de er derfor svært miljøvennlige.

Den ultimate utendørs trebeskyttelsen basert på en innovativ vokskrem

Det siste produktet fra Rubio Monocoat er ikke en olje, men en innovativ vokskrem. Rubio WoodCream passer til vertikale treoverflater utendørs, og den kan påføres i ett lag, eller med et valgfritt annet lag dersom du ønsker en mer dekkende effekt. Kremen sørger for at treverket får intensiv næring, lar treet puste, opprettholder den naturlige fuktbalansen og strukturen, og den er også vannavvisende. I tillegg har Rubio WoodCream en selvrensende effekt: vanndråpene renner av treverket og tar med seg skitt på vei ned. Den unike kremstrukturen er også svært brukervennlig. Det er ingen risiko for overlapping og drypp.

.

Waterafstotend, parelend en zelfreinigend effect van de Rubio WoodCream

 

Innovasjon for industrien

LED-herding i ett lag
Rubio Monocoat tilbyr også innovative teknologier for industrisektoren. Vi var f.eks. på utkikk etter en spesiell teknologi for å oppnå umiddelbar tørking av oljen vår. Rubio Monocoat LED-olje er en hardvoksolje for overflatebehandling av tregulv og møbler, spesielt utviklet for umiddelbar tørking takket være LED-teknologi. Denne oljen er også basert på molekylær binding, og kan derfor påføres i ett lag. LED-teknologi har også andre fordeler:

 • Miljøvennlig
  • Ingen kvikksølv
  • Ingen ubehagelig lukt
  • Ingen klimagassutslipp
  • Ikke behov for avtrekksanlegg
 • Lavenergilamper
 • Tidssparende
  • Treverket herder med en gang og kan derfor gås på
  • Treverket kan pakkes med en gang

LED olie van Rubio Monocoat

 

Unikt brannhemmende oljesystem

I forbindelse med offentlige bygg og hotell-, restaurant- og opplevelsesbransjen er det viktig å gjennomføre brannsikring. Dette kan gjøres med vårt Rubio Monocoat FR Oil System. Dette er det første brannhemmende oljesystemet med Bfl-s1-sertifisering for eik. Systemet består av 2 faser: en forbehandling med brannhemmende RMC FR Base og en etterbehandling med Rubio Monocoat FR Oil 2C. Produktet er tilgjengelig i alle standardfarger for olje på innendørs treverk, og det har to hovedfordeler:

 • Forskning har vist at tilstedeværelsen av salt kan redusere effektiviteten til brannhemmende produkter betydelig. I motsetning til de fleste brannhemmende systemer, inneholder Rubio Monocoat FR Oil System ikke salt, noe som øker holdbarheten til systemet.

 • Under utviklingen av Rubio Monocoat FR Oil System var målet å minimere røykutviklingen så mye som mulig. Statistikken viser at spesielt røyk reduserer sjansen for å redde personer fra brannsituasjoner drastisk. Utviklingen av røyk ved å bruke systemet vårt oppnådde s1-klassifisering, en klar indikasjon på at systemet også er mer sikkert på dette området.
 •  
 • RMC FR Oil System toegepast in het Cultureel centrum

RMC FR Oil System brukt i kultursenteret "Leietheater" i Deinze | Fargen Pure på eik