Full fargeguide for DuroGrit (og hvordan du påfører det)

Det er sesongen for å beskytte ditt utendørs treverk, og vi har produktet for å gjøre det.

Vi introduserer DuroGrit, vår nye utendørs olje med FibreGrit-teknologi og en revolusjonerende ny måte å fullføre og beskytte ditt utendørs treverk på.

Vår nye utendørs olje er egnet for alle utendørs treoverflater, inkludert terrasser, møbler, porter, gjerder, skur og hagehus. Det er en bærekraftig, trebasert og vannløselig olje som farger og beskytter alt utendørs tre med ett enkelt strøk, den minner om vår elskede Oil Plus 2C.

FibreGrit-teknologi

FibreGrit-teknologien, hvor tilsatte trefibre gir oljen dens unike struktur, gir den perfekte kombinasjonen mellom et mettende og et pustende monocoat-system. For mer teknisk informasjon og råd, se vår blogg.

DuroGrit vil endre utendørs etterbehandlingsindustri, ikke bare på grunn av den revolusjonerende teknologien, men også på grunn av fargevalget og enkel påføring. I denne bloggen skal vi se på de forskjellige fargene og hvordan du bruker dem!


Hvilke farger er tilgjengelige

Som alle våre utrolige produkter, har vi en rekke vakre farger, fra naturlige til vågale! Du har to strålende samlinger å velge mellom: Great Plains-kolleksjonen og Salt Lakes-kolleksjonen. Sistnevnte fokuserer på rosa, blått, hvitt og grønt, mens Great Plains har som mål å gi et mer naturlig look for utendørs tre.

The Great Plains 

Fra mer naturlige nyanser til mørkere nyanser, i denne kolleksjonen finner du:

  • Grassland Beige er vår mer naturlige nyanse, som Oil Plus 2C i Pure. Det forbedrer kornet samtidig som det ser friskt og forbedret ut.
  • Rocky Umber er en mer sjokoladebrun og perfekt for de som leter etter en tradisjonell nyanse til kledningen eller møbler.
  • Foxy Brown har et skjær av gult, avhengig av hvilken tresort du bruker den på. På iroko ser det mer brunt ut, men på tresorter som furu og douglas gir det en furuaktig effekt.
  • Steppe Look, derimot, har en oransje, nesten rød, fargetone, spesielt på lerk og douglas. Det gir en skikkelig varm følelse og vil forsterke følelsen på utendørs treverk.
  • Bison Brown er den første av våre mørkere farger i serien. Den er mørk brun som avgir noen av de lysere tonene i treet. Den fungerer godt på alle tresorter, hvis du leter etter en dyp, fyldig farge. Det ser spesielt bra ut på teak og termofuru.
  • Charred Black sitter et sted mellom Bison Brown og Saddle Black. Den har flere svarte toner enn brun, og produserer en mørk farge på treverket. Det endrer seg ikke for mye avhengig av type, men forsterker de varme eller kjølige tonene som utendørs treverket naturlig har. Den er perfekt for de som ønsker et mørkt korn på portene eller gjerdet.
  • Saddle Black er vår mørkeste nyanse, på samme måte som WoodCream i Bold Black. Det gir det oljete looket uten å ta bort fra den naturlige skjønnheten til treet. Dine kledninger, skurer og pergolaer vil ha en svart nyanse, men det naturlige kornet vil fortsatt være synlig. Vi elsker denne looken for moderne eksteriør som skal være litt mørkere!

The Salt Lakes

Denne kolleksjonen er for de som våger å endre fargen på utendørs treverk bare litt mer.

  • Sutton Gray er den første av to grå i Salt Lakes-kolleksjonen. Det gir en drivvedeffekt til alle tresorter og fremhever treets naturlige gråning (uten at treverket må eldes i det hele tatt).
  • Atacama Grey er den andre grå i samlingen. På enkelte tresorter gir denne fargen et nyslipt look, spesielt på furu og lerk. Det lysner bare treet litt, og Atacama Grey er perfekt for de som ønsker å fremheve de hvite og grå tonene i det utendørs treverk.
  • Tuz White er den eneste hvite nyansen i kolleksjonen. Det lysner treet og fremhever hvittonene. Det er et vakkert valg for de som velger et moderne eller skandinavisk look for ytre møbler eller strukturer.
  • Utah Pink er et fantastisk alternativ for de som ønsker å legge til et rosa skjær utendørs treverket. Denne nyansen gjør utendørs treverk blek rosa og er en mer subtil måte å legge til mer farge til hagen din.
  • Salinas Blue endrer farge avhengig av tresort. For eksempel på furu og lerk har den grønnere toner, men på douglas kommer den lyseblå fargen virkelig gjennom. Den ligner fargene på småstein på stranden eller en innsjø når solen treffer den om morgenen.
  • Salt Lake Green innretter seg med rolige toner og vil gi en beroligende atmosfære til dine utendørsprosjekter. Vi ser denne fargen være populær på dører, hagehus og pergolaer.
  • Rubio Monocoat Green er en personlig favoritt hos oss - denne mørkegrønne fargen er veldig populær! Imidlertid er det et vakkert valg for de som ønsker å forbedre hageskurene og portene sine med en dyp, rik grønn.


Hvorfor du bør vælge bestemte farver

Nå har vi et system for å prøve å sikre at du velger den beste fargen for deg og prosjektet ditt. Nedenfor er en guide til hvilke farger som fungerer best på enkelte tresorter. For eksempel anbefales ikke Salinas Blue på iroko og Grassland Beige på termofuru. Mens Foxy Brown på ipé og Grassland Beige på furu og lerk er våre favoritter for et naturlig look. Du kan følge denne veiledningen eller ta kontakt med oss ​​for fargeanbefalinger.

Slik påfører du DuroGrit

Til slutt vil vi se på hvordan du påfører DuroGrit - stol på oss, det er enkelt!

På nytt treverk

  • Vi anbefaler å la det nye installerte treverket forvitre utendørs i ca. 4-6 uker (unntatt eik). Når dette ikke er mulig, puss treverket til den er fri for riper med kornstørrelse 80 for å åpne treporene. La allerede installert nytt tre eller tre som inneholder naturlige treekstrakter (eik, rød sedertre, redwood osv.) og spesielt hardtre (ipé, teak, merba osv.) forvitre utendørs i ca. 4-6 uker. Dette vil tillate de vannløselige stoffene å komme ut av treet og vil la treet absorbere DuroGrit bedre.
  • Rengjør overflaten med Exterior Wood Cleaner og la den tørk. Fukt først treoverflaten med en fin vanntåke fra en hageslange. Rengjør overflaten med Exterior Wood Cleaner og en stiv nylon scrubbing brush (bruk hansker og øyebeskyttelse). Ikke la løsningen tørke. Skyll restene av rengjøringsløsningen grundig med rent vann til alle skumrester er skylt bort. La overflaten tørke helt.
  • Påfør DuroGrit. Arbeid kun under frostfrie og tørre forhold og unngå påføring av DuroGrit når det forventes regn innen 10 timer etter påføring. Rør produktet noen minutter før bruk. • Påfør produktet jevnt på overflaten med en myk syntetisk børste laget for vannbaserte produkter. Arbeid i retning av treinstallasjonen, og alltid dekk hele lengden. For vertikalt installerte plater betyr dette fra topp til bunn og for horisontalt installert tre fra venstre til høyre (eller omvendt). Stopp aldri midt på en plate, men bare ved en naturlig pause (f.eks. en søm, kant, trapp osv.). Arbeid i små seksjoner med omtrent 1 eller 2 platers bredde. Påfør alltid tilstrekkelig med produkt og børst igjen etterpå for å unngå start/stopp og børstemerker (husk å ikke legge for mye press på børsten).
  • La overflaten tørke i ca. 3 timer. Fullstendig herding skjer etter 3 dager (ved 20°C). Husk at lave temperaturer, lav ventilasjon og høy luftfuktighet reduserer tørke- og herdeprosessen betydelig.

På tre som trenger oppussing eller har eldre og ikke-Rubio Monocoat-produkter på

  • Fjern alle rester av gamle påføringer. Fjern alle rester av gamle påføringer ved å pusse overflaten til den er fri for riper. Avslutt med kornstørrelse 80, ikke slip glattere. Jo jevnere du pusser, jo mindre produkt kan trenge inn i treet og jo mindre intens blir fargen (og beskyttelsen). Er treverket ditt for skittent til å begynne å pusse med en gang? Rengjør den deretter med enten vann eller Exterior Wood Cleaner (se trinn 2 for instruksjoner). Ved å fjerne mye smuss på forhånd vil sandpapiret ditt ikke tettes med en gang ved pussing.
  • Rengjør overflaten med Exterior Wood Cleaner og la den tørke. Fukt først treoverflaten med en fin vanntåke. Rengjør overflaten med Exterior Wood Cleaner og en stiv nylon scrubbing brush (bruk hansker og øyebeskyttelse). Ikke la løsningen tørke og skyll grundig restene av rengjøringsløsningen med rent vann til alle skumrester er skylt bort. La overflaten tørke helt.
  • Påfør DuroGrit. Arbeid kun under frostfrie og tørre forhold og unngå påføring av DuroGrit når det forventes regn innen 10 timer etter påføring. Rør rundt i produktet noen minutter før bruk. Påfør produktet jevnt på overflaten med en myk syntetisk børste laget for vannbaserte produkter. Arbeid i retning av treinstallasjonen, og alltid dekk hele lengden. For vertikalt installerte plater betyr dette fra topp til bunn og for horisontalt installert tre fra venstre mot høyre (eller omvendt). Stopp derfor aldri midt på en plate, men bare ved en naturlig pause (f.eks. en søm, kant, trapp osv.). Arbeid i små seksjoner med omtrent 1 eller 2 platers bredde. Påfør alltid tilstrekkelig med produkt og børst igjen etterpå for å unngå start/stopp og børstemerker (husk å ikke legge for mye press på børsten).
  • La det tørke i 3 timer. La tørke i ca. 3 timer. Fullstendig herding skjer etter 3 dager (ved 20°C). Husk at lave temperaturer, lav ventilasjon og høy luftfuktighet reduserer tørke- og herdeprosessen betydelig.

For de som leter etter industriell bruk, vennligst ta kontakt med det tekniske teamet!

Tips: Bevar en våt kant for å unngå overlapping. Feil som oppstår under påføring (startmerker, børstemerker, overlappinger, …) kan repareres på den våte overflaten opptil 15 minutter etter påføring (avhengig av værforholdene). Påfør litt ekstra DuroGrit på merket. Legg litt press på børsten din slik at produktet som allerede er påført oppløses og blandes med det nye. Glatt til slutt til du ikke lenger har børstemerker.